Haluatko ilmanlaadun mittaajaksi? Infotilaisuus – ‘Ilmanlaadulla on väliä’ 10.10.2019

Jätkäsaaressa Helsingissä toteutettu HOPE-hankkeen ensimmäinen ilmanlaadun mittauspilottijakso on päättynyt syyskuun alussa.  Mittaus toteutettiin touko-syyskuun aikana ja siihen osallistui noin 30 paikallista asukasta.

Ilmanlaatua mitattiin Helsingin yliopiston MegaSense-tiimin HOPE-hanketta varten kehittämillä kannettavilla sensorilaitteilla. Kannettava sensori mittaa yleisiä ympäristö- ja paikkatietoja sekä  pienhiukkasten (PM2.5 ja PM10), otsonin, hiilidioksidin ja typpidioksidin määriä ja siirtää mittausdatan kantajan kännykän välityksellä Helsingin yliopiston palvelimelle. Myöhemmässä vaiheessa data siirtyy Ilmatieteen laitoksen ENFUSER-malliin täydentäen ja tarkentaen koko pääkaupungin ilmanlaatu-tilannetietoja sekä ennusteita.

Jätkäsaaren pilotin jälkeen mittaukset jatkuvat täydessä laajuudessaan Pakilan seudulla marraskuussa jolloin sensoreja on käytössä yhteensä jo sata kappaletta. Pakilan mittausjakson jälkeen maalis-huhtikuussa 2020 on vuorossa Vallila-Kumpula. Mittaukset toistetaan tämän jälkeen samassa järjestyksessä vielä uudelleen kaikissa kolmessa kaupunginosassa.


Liity mukaan ilmanlaadun mittaajaksi!

Pakilan VPK:lla järjestetään torstaina 10.10.2019 infotilaisuus, jossa on mahdollista  kuulla enemmän hankkeesta ja ilmoittaa itsensä mukaan ilmanlaadun mittaajaksi. Tarjolla on kahvia.


’UIA HOPE infotilaisuus – ilmanlaadulla on väliä’

Aika: 10.10.2019 klo 17.30-18.30
Paikka: Pakilan VPK, Pakilantie 64, 00660 Helsinki

Lisätiedot ja ilmoittautumisen osoitteessa: https://forumvirium.fi/uia-hope-infotilaisuus-10-10/


Infotilaisuuden ohjelma

17.30-17.40 Forum Virium Helsinki – UIA HOPE
17.40-18.00 HSY – Ilmanlaatu Pakilassa
18.00-18.10 Useless Company – Arjen tekojen vaikutus ilmansuojelussa
18.10-18.40 Helsingin yliopisto – Kannettavat ilmanlaatusensorit 

Lämpimästi tervetuloa!

Voit myös ilmoittautua suoraan tästä: 

https://forumvirium.fi/uia-hope-infotilaisuus-10-10-2019-ilmanlaadulla-on-valia/ 

 

ARKISTO