Osallistu ilmanlaadun mittaamiseen Pakilan seudulla, sensorien jakotilaisuus 14.11.2019

Pakilan seudun asukas, tiedätkö millaista ilmaa sinä hengität? Takkojen ja puusaunojen pienhiukkaspäästöt voivat nousta pientaloalueella yllättävän korkeiksi. Selvitetään yhdessä, millainen  ilmanlaatu on sinun ympäristössäsi!

HOPE-hanke kerää asukkaiden kanssa paikallista ilmanlaatudataa tänä syksynä ja talvena Pakilan, Paloheinän,  Pirkkolan, Maunulan ja Torpparinmäen alueella. Sata asukasta pääsee mittaamaan ilmanlaatua kännykän kokoisilla kannettavilla sensoreilla. Vaatimuksena osallistumiseen on  vähintään 18 vuoden ikä ja Android-älypuhelin.

Jos asut alueella, ilmoittaudu alla mukaan alla olevan linkin välityksellä

Saat lainaan marraskuusta tammikuuhun ilmanlaatua mittaavan sensorilaitteen, jonka käyttö on helppoa ja hauskaa.  Älypuhelimeen asennettavan sovelluksen kautta saat tietoa ilmanlaadusta omassa välittömässä ympäristössäsi.  Mittaustulosten pohjalta seudun asukkaat pääsevät päättämään ilmanlaadun parannustoimenpiteistä HOPE-hankkeen osallistavalla budjetoinnin kokeilujen kautta myöhemmin  vuoden 2020 aikana.

Jaamme ilmanlaatusensoreita mukaan ilmoittautuneille asukkaille torstaina 14.11.2019 Pakinkylän VPK:lla osoitteessa Pakilantie 64  klo 17.00 – 18.00 välillä.  

Ilmoittaudu mukaan: 
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/100793/lomake.html 

Ilmanlaatusensorit ja niiden keräämä data ovat Helsingin yliopiston suunnittelemia ja hallinnoimia.  

 

ARKISTO