Green Paths-puhtaan ilman reittiopas on julkaistu

Helsingin yliopiston Digital Geography Lab  on julkaissut osana HOPE-hanketta toteutetun puhtaan ilman Green Paths-reittioppaan.

Päivittäinen elämämme pitää sisällään paljon liikkumista paikasta toiseen. Liikkuessamme ulkoilmassa erityisesti kaupunkiympäristössä altistumme muun muassa ilmansaasteille ja liikenteen melulle, jotka vaikuttavat monin tavoin terveyteemme ja hyvinvointiimme. Ilmansaasteet ovat erityisen haitallisia sydän- ja hengitystiesairauksista kärsiville sekä pienille lapsille ja ympäristön melu puolestaan aiheuttaa stressiä ja jopa mielenterveyden ongelmia. Toisaalta arkiliikunta, puhdas ilma, hiljaisuus ja luonto kaupunkivihreän muodossa lisäävät hyvinvointiamme ja parantavat tutkimusten mukaan jopa terveyttämme.

Green Paths-reittiopas auttaa löytämään terveellisimmän kävely- ja kevyenliikenteen reitin Helsingin kantakaupungin alueella. Voit verrata lyhintä ja nopeinta reittiä puhtaimman ilman tarjoavaan reittiin ja valita itsellesi mieluisimman vaihtoehdon. Mitä enemmän arvostat ilmanlaadultaan puhtainta, hiljaisinta ja vihreintä reittiä, sitä pitemmän myös arkiliikunnan näkökulmasta terveydellesi parhaan reitin voit valita.

Klikkaa kartalla sijaintiasi (“Route from here”) ja määränpäätäsi (“Route here”). Opas näyttää reittivaihtoehdot ominaisuuksineen.

Pääset käyttämään reittiopasta mobiililaitteille optimoidulla verkkosivulla osoitteessa:

 https://green-paths.web.app/ 

Huomaathan kuitenkin, että reittiopas on toistaiseksi kokeilukäytössä ja kehitystyö jatkuu edelleen erityisesti sovelluksen hyödyntämän ilmanlaatudatan osalta. 

 

ARKISTO