HOPE Ilmanlaatusensorien jakotilaisuudet Jätkäsaaressa 2.6. ja Vallilassa 4.6.

HOPE-hankkeen kesän 2020 mittauskampanjan kannettavien ilmanlaatusensorilaitteiden jakotilaisuudet järjestetään kesäkuun ensimmäisellä viikolla seuraavasti: 

* Jätkäsaari: tiistai 2.6.2020 klo 18-20, Selkämerenpuisto (Messitytönkatu 4) 

* Vallila: torstai 4.6.2020 klo 18-20, Vallilan ala-asteen koulun piha (Hämeentie 80) 


Etukäteen ilmoittautuminen mittaajaksi ei ole välttämätön mutta toivottavaa.
Voit ilmoittautua tämän linkin kautta.  

Molemmat jakotilaisuudet järjestetään ulkotiloissa, sijoitamme pöytämme soveltuvaan ja näkyvään paikkaan Selkämerenpuistossa ja Vallilan koulun pihalla.  

Pyydämme kaikkia muistamaan turvavälien säilyttämisen tärkeyden mahdollisen jonon syntyessä! 

Sensorilaitteen ja laturin lisäksi saatte asennus- ja käyttöohjeet. Julkaisemme kesäkuun ensimmäisellä viikolla myös laitteen käyttöönottoa ja käyttöä  havainnollistavan ohjevideon. Tarpeen mukaan jakotilaisuuksia järjestetään myöhemmin lisää. 

Jos käytätte sosiaalista mediaa, toivomme, että jakaisitte mittausten aikana kokemuksianne sosiaalisessa mediassa. Käytämme aktiivisesti hashtageja #ilmanlaatu #airquality #uiahope #ilmanlaatujoukot 

 HOPE -hanke on esillä sosiaalisessa mediassa mm.:  

Facebook: @UIAHOPE
Instagram: @hope_ilmanlaatu                         
Twitter: @UIA HOPE 

Mistä on kyse? Asukkaat mittaavat ilmanlaatua kesällä Jätkäsaaressa ja Vallilassa 

HOPE-hanke jakaa asukkaille kesän ajaksi käyttöön ilmanlaatua mittaavan ulkona liikkuessa mukana kannettavan sensorilaitteen. Älypuhelimeen asennettavan sovelluksen kautta sensorin kantaja saa tietoa ilmanlaadusta omassa välittömässä ympäristössään. Sensori kulkee hyvin esimerkiksi laukkuun ripustettuna.

Vaatimuksena osallistumiseen on  vähintään 18 vuoden ikä ja Android-älypuhelin. Etsimme ilmanlaatutiedon kerääjiä tällä hetkellä erityisesti Jätkäsaaren ja Vallilan alueilta. Edellä mainituilla alueilla asuminen ei ole edellytys mittauksiin osallistumiseen, vaan mukaan voi osallistua mikäli asioit säännöllisesti Jätkäsaaren tai Vallilan alueella esim. töiden tai vapaa-ajan merkeissä.

Mittauksilla testataan tapoja luoda entistä tarkempaa tietoa ilmanlaadusta ja uusia tapoja hyödyntää ilmanlaadun dataa. Mittaajat pääsevät myös itse tutkimaan omia mittaustuloksiaan. Huolehdimme tarkasti siitä, ettei yksittäistä ihmistä voi mittausdatasta tunnistaa. Sensoreiden jakelu aloitetaan 1.6.2020 alkaen ja mittaukset kestävät kolme kuukautta.

Mittaustulosten pohjalta seudun asukkaat pääsevät päättämään ilmanlaadun parannustoimenpiteistä HOPE-hankkeen osallistavalla budjetoinnin kokeilujen kautta syksyllä Jätkäsaaressa ja keväällä 2021 Vallilassa. 

ARKISTO