FMI2QGIS -työkalu ja datan visualisoinnit julkaistu

Gispo Oy:n HOPE-hankkeen innovaatiokilpailuun toteuttama  FMI2QGIS -työkalu on julkaistu avoimen lähdekoodin työkaluna. Samalla on julkaistu myös FMI2QGIS-työkalua hyödyntäen yrityksen tuottamia uudenlaisia datanvisualisointeja Ilmatienteen laitoksen avoimen rajapinnan FMI ENFUSER ilmanlaatu-mittausdatasta. 

Gispo Oy:n toteuttama FMI2QGIS on UIA-HOPE-hankkeen innovaatiokilpailun osana kehitetty avoin työkalu Ilmatieteen laitoksen avointen paikkatietorajapintojen hyödyntämiseen erityisesti ilmanlaatutietojen näkökulmasta on valmistunut ja saatavilla vapaasti dokumentoineen FMI2QGIS Github-sivulta: 

FMI2QGIS Githubissa: https://github.com/GispoCoding/FMI2QGIS 

Ilmanlaatutiedon paremman ymmärtämisen edistämiseksi kokeiluhankkeessa on tuotettu myös avoimen lähdekoodin työkaluilla erilaisia uuden tyyppisiä datavisualisointeja ilmanlaatuteidon havainnollistamiseksi. 

Esimerkkinä artikkelin kuvituskuvassa yllä esitetään mallinnettua typenoksidien keskimääräistä esiintyvyyttä  pääkaupunkiseudulla vuoden 2019 aikana. Typenoksidit syntyvät pääosin liikenteen pakokaasujepäästöistä. 

Enemmän datan visualisointeja selityksineen löydät FMI2QGIS-demosivustolta:  

FMI2QGIS demosivusto: https://gispocoding.github.io/FMI2QGIS/ 

 

Tutustu Gispo Oy:n: https://www.gispo.fi/en/home/ 

 

 

 

 

ARKISTO