Kaupunkikuormapyörät kokeiltavina Jätkäsaaressa

UIA HOPE-hanke tuo lisää vaihtoehtoja  yhteiskäyttöisten kestävää liikkumista edistävien ja päästöttömien kulkuvälineiden valikoimaan Helsingissä. Oma ilmanlaatu-äänestyksessä asukkaiden valitsema sähköavusteisten kaupunkikuormapyörien kokeilu on käynnistynyt heinakuussa Jätkäsaaressa sekä lähialueilla ja jatkuu lokakuuhun saakka. 

Kaupunkilaiset voivat kokeilla kuormapyöriä veloituksetta 30 minuutin ajan, jonka jälkeen käyttö on maksullista. Pyörien käyttöaluetta ei ole rajattu mutta ne tulee palauttaa Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueelleKuormapyörän voi löytää ja ottaa käyttöön Googlen ja Applen sovelluskaupoista ladattavalla älypuhelinsovelluksella

Jätkäsaaren alueella jo aiemmilta vuosilta tuttua palvelua on jatkokehitetty ja uusien pyörien ohella kokeiluun  liittyy elokuussa  uutuutena perheille suunnattu pelillinen kuormapyöräseikkailu.  

 Tutustu ja kokeile palvelua osoitteessa: https://citycargobikes.com/ 

Kokeilun toteutuksesta vastaa Colosus Finland Oy  / Nezeco ja sitä rahoittaa HOPE-hanke sekä Colossus Finlandin muut kumppanit. UIA HOPE-hankkeen osalta kokeilu liittyy osaltaan Helsingin kaupungin Elinkeino-osaston Testbed Helsinki-toimintaan.  

Kuva (c): Colosus Finland Oy 

ARKISTO