Nastarenkaiden osuuksien seurantaa Helsingissä

UIA HOPE-hanke toteutti vuosien 2020-2022 aikana kaksi kokeilua, joissa kehitettiin uudenlaisia IOT-järjestelmiä ja datan analyysimenetelmiä ajoneuvojen nasta- ja kitkarenkaiden osuuksien seuraamiseksi. Tampereen yliopiston tutkimuskeskus TERRA:n toteuttaman kokeilun tulokset syksyltä 2021 ja keväältä 2022 on nyt julkaistu. 

Tutkimuskeskus TERRA:n professori Pauli Kolisojan johdolla kehitetty  järjestelmä on ollut asennettuna Pukinmäenkaaren varrelle Helsingissä keväästä 2020 lähtien. Järjestelmä on ‘kuunnellut’ kadun pintaan upotetuilla sensoreilla ja tunnistanut mm. koneoppimista hyödyntäen liikennevirrasta ajoneuvojen nasta- ja nastattomien renkaiden osuuksia. Helsingin kaupunki on hyödyntänyt kerättyä tietoa kitkarenkaiden osuuksien kasvattamiseen tähtäävässä kehittämis- ja suunnittelutyössään. Kaupungin tavoitteena on kasvattaa kitkarenkaiden osuutta Helsingin kaupunkiliikenteessä nykyisestä vajaasta 30 prosentista 70 prosenttiin seuraavan kymmenen vuoden aikana.

TERRA:n toteuttaman kokeilun tulokset ja omalle koneelle ladattava data löytyvät osoitteesta:  https://rak-luokitin.rd.tuni.fi/luokitin/helsinki.html.  
 

Toisen hankkeen vastaavista kokeiluista toteutti Innofreaks Oy jonka mittauspiste sijoittui Mäkelänrinteeseen Mäkelänkadulle Helsingissä. Helsingin kaupungin yhteistyö Innofreaksin kanssa jatkuu kolmen vuoden ajan uuden kokeilun merkeissä Helsingin kantakaupungissa Lönnrotinkadulla, jossa yrityksen kehittämällä järjestelmällä seurataan kadulle syksystä 2022 lähtien määrättävän nastarengaskiellon noudattamista

ARKISTO